شیر و فرآورده های شیر به خاطر مقدار کلسیم کافی ، آسانی هضم و ارزانی از بهترین منابع کلسیم می باشند . شیر بدون چربی و شیری که چربی آن گرفته شده از نظر کلسیم بر شیرکامل ارجحیت دارد . زیرا وقتی که چربی شیر که مقدار جزئی کلسیم دارد گرفته شود، به جای آن شیرکلسیم دار جانشین می شود که پرارزشتر است . یک فنجان بستنی از لحاظ مقدار کلسیم تقریباً با نصف فنجان شیر برابر است . شیرپاستوریزه باید حتماً در داخل یخچال بین صفر تا ۴ درجه بمدت حداکثر ۴۵ ساعت نگهداری شود.
از
نگهداری شیر پاستوریزه در خارج از یخچال خودداری شود . بعد از مصرف شیر
پاستوریزه ، شیشه خالی را با آب سرد شستشو دهید. از انداختن درب آلومینیومی
و یا سایر اشیاء به داخل شیشه های شیر پاستوریزه خودداری نمائید .
چنانچه
شیرپاستوریزه بیش از ۴۸ ساعت در یخچال باقی بماند و علائم قساد و بریدگی
در آن مشاهده نشود قبل از مصرف آن را حداقل بمدت ۱ دقیقه بجوشانید .
● توصیه های لازم در مورد فرآورده های شیر:
از مصرف خامه غیرپاستوریزه خودداری نمائید.
کره بسته بندی شده پاستوریزه تنها به مدت یک هفته در داخل یخچال قابل نگهداری است . برای مدت بیشتر باید داخل فریزر نگهداری شود.
از مصرف کره غیرپاستوریزه و بصورت مستقیم خودداری کنید.
● توجه: کره غیرپاستوریزه و فله را میتوان بعنوان کره آشپزخانه مصرف نمود.
بستنی های سنتی باید از شیرپاستوریزه تهیه شوند .
از مصرف هر گونه بستنی با رنگ مصنوعی خودداری کنید .
از مصرف پنیر تازه بپرهیزید .
پنیر تازه در صورتی قابل مصرف است که به مدت ۲ ماه از آب نمک و داخل یخچال باقی بماند تا عاری از آلودگی های میکروبی گردد .
هنگام خرید کشک مایع دقت کنید تا علائم کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد .
کشک مایع را قبل از مصرف به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید .
● توصیه های لازم در مورد شیرخام ( غیرپاستوریزه )
اگر
اجباراً از شیرخام استفاده می کنید حتماً آنرا جوشانده و ۱۰ دقیقه در حال
جوش بهم بزنید. شیرخام را قبل از جوشاندن در یخچال نگذارید .
چنانچه در
هنگام جوشاندن شیرمقداری از آن در محوطه آشپزخانه ریخت ، باید حتماً محل
کاملاً شسته شود . از مصرف مجدد کیسه های پلاستیکی که قبلاً شیرخام در آن
بسته بندی شده جداً خودداری گردد.
ظروف مورد استفاده شیرخام باید پس از
مصرف با آب و مایع ظرفشویی شسته شده و با آب سالم آبکشی شود . نهایتاً سعی
کنید از شیرپاستوریزه استفاده شود . گاهی بر شیرفاسد جوش شیرین می زنند که
دلمه نبندد بنابراین شیرکیلویی خریداری نشود.
*منبع: اپلیکیشن مرجع آشپزی
گردآوری شده توسط: فست میتا