زمان تهیه: 10 دقیقه زمان پخت: 65 دقیقه
مواد لازم برای 4 نفر:
مواد اصلی:
- ماهی شیر: ۴ برش
- برنج: ۳ پیمانه
- تره فرنگی کوچک: ۲ عدد
- آرد: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- سرکه: به مقدار لازم
- نمک و فلفل و زرد چوبه: به مقدار لازم
- سبزی پلویی(سیر تازه،جعفری،شوید،گشنیز،تره): ۵۰۰ گرم
مواد لازم سس:
- گشنیز خردشده: ۱/۲ پیمانه
- آب تمبر هندی: ۱ پیمانه
- روغن: ۲ قاشق سوپ خوری
- فلفل: به مقدار لازم
- سیر تازه مخلوط با کمی شنبلیله خردشده: ۱/۲ پیمانه
طرز تهیه:
- برنج را بشویید و با مقداری آب و سنگ نمک خیس کنید تا چند ساعت بماند.ماهیها را هم با مقداری سرکه و نمک مزهدار کنید . سبزی پلویی را به همراه تره فرنگی خوب خرد کنید.
- در قابلمهای آب ریخته و پس از جوش آمدن، برنج را در آب جوش بریزید تا نرم شود. حدود ۵ دقیقه به آبکش کردن برنج، سبزیهای خردشده را هم اضافه کنید تا همراه با برنج بجوشند و نرم شوند.
- بعد از نرم شدن برنج و سبزی، آنها را آبکش کنید. در قابلمه روغن ریخته، ته دیگ مناسب گذاشته و برنج را دم کنید.
- آرد و ادویه جات را با هم مخلوط کرده و سپس ماهی ها را در آن بغلتانید. تا همه جای آنها به آرد و ادویهجات آغشته شوند. در تابهای روغن ریخته، روی حرارت بگذارید. پس از داغ شدن روغن ماهیها را به تابه اضافه کرده و حرارت را ملایم کنید تا ماهیها مغزپخت شوند.
- در این فاصله سس را آماده کنید.در تابهای روغن ریخته، روی حرارت ملایم بگذارید، سبزیها را اضافه کرده و آهسته با حرارت کم تفت دهید تا فقط سبک شوند و زیاد سرخ نشوند.
- حالا آب تمبر هندی و فلفل را به میزان دلخواه (بسته به ذائقه شما دارد) اضافه کنید.
- در ظرف را گذاشته و ۵ دقیقه صبر کنید تا مواد بجوشند. وقتی سس غلیظ شد، حرارت را خاموش کنید.
- برنج آماده را در ظرف کشیده و با ماهیهای سرخ شده سرو کنید. میتوانید سس را هم روی ماهیها بریزید و هم کنار غذا قرار دهید.
*منبع: سایت سرآشپز پاپیون
گردآوری شده توسط: فست میتا