باقلوا

زمان تهیه: 60 دقیقه    زمان پخت: 60 دقیقه

مواد لازم برای 10 نفر:

مواد اصلی:

  1. تخم مرغ: ۳ عدد
  2. کره: ۲۰۰ گرم
  3. گردو خرد شده: ۵۰۰ گرم
  4. نمک: به مقدار لازم
  5. آرد: ۵۰۰ گرم
  6. آرد نشاسته: به مقدار لازم
  7. شیر: ۱ پیمانه
  8. روغن: ۱ پیمانه

مواد شهد:

  1. آب: ۲.۵ پیمانه
  2. شکر: ۴ پیمانه
  3. لیمو (کوچک): ۱ عدد

طرز تهیه:

  • ابتدا در ظرفی مناسب تخم‌مرغ، شیر، روغن و نمک را با هم مخلوط کرده، آرد را کم‌کم به مواد افزوده و با دست ورز می‌دهیم تا خمیری صاف و یکدست حاصل شود.
  • خمیر را به ۱۵ قسمت تقسیم کرده و با وردنه کمی آنها را باز می‌کنیم (برای باز کردن خمیر با وردنه از آرد نشاسته استفاده می‌کنیم). هر پنج عدد خمیر را روی هم قرار داده و آنها را با وردنه به اندازه سینی فر باز می‌کنیم.
  • خمیر را در سینی فر که قبلا چرب کرده‌ایم قرار داده و روی آن گردو ریز خرد شده پاشیده، سپس لایه دوم خمیرها را پهن می‌‌کنیم و روی آن قرار داده و دوباره باقیمانده گردوها را روی خمیر دوم پاشیده و پس از آن لایه سوم خمیر را روی آن قرار می‌دهیم.
  • خمیرها را با چاقو به صورت لوزی برش زده و بعد کره را آب کرده و بر روی باقلوا می‌ریزیم.
  • سینی باقلواها را در فر با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد تا زمانی که طلایی شوند قرار داده و وقتی که آماده شدند، شهد را که قبلا تهیه کرده و کمی سرد شده است، روی باقلواها می‌ریزیم تا شهد کاملا به خورد آنها برود.

طرز تهیه شهد:

  • برای این کار آب را به جوش می آوریم و شکر را داخل آن کاملا حل میکنیم و در انتها آب لیمو را داخل آن کاملا میچکانیم و اجازه میدهیم به غلظت مناسبی برسد و دقیقا حالت شیره مانند پیدا کند.

نکات: 

  • میتوانید از مغزهای دلخواه برای این باقلوا استفاده کنید.
  • بهتر است برای ریختن شیره باقلوا سرد و شیره کمی داغ باشد.
  • دقت داشته باشید شیره خیلی شل و خیلی سفت نباشد.
  • مهمترین نکته باقلوای ترکی باز کردن خمیرش است که اول اگر مثلا 4 لایه خمیر لازم باشد شما برای هر لایه 10 ورق خمیر باز کنید که البته باید با نشاسته ذرت باز شود.
  • بعد این 10 ورق را روی هم گذاشته با وردنه خیلی خیلی نازک می کنیم. بعد برای ورق دوم بازهم 10 لایه باز میشود و این امر دوباره تکرار میشود و بین لایه هایش گردو ریخته می شود.

*منبع: سایت سرآشپز پاپیون

گردآوری شده توسط: فست میتا