زمان تهیه: 60 دقیقه زمان پخت: 60 دقیقه
مواد لازم برای 10 نفر:
مواد اصلی:
- تخم مرغ: ۳ عدد
- کره: ۲۰۰ گرم
- گردو خرد شده: ۵۰۰ گرم
- نمک: به مقدار لازم
- آرد: ۵۰۰ گرم
- آرد نشاسته: به مقدار لازم
- شیر: ۱ پیمانه
- روغن: ۱ پیمانه
مواد شهد:
- آب: ۲.۵ پیمانه
- شکر: ۴ پیمانه
- لیمو (کوچک): ۱ عدد
طرز تهیه:
- ابتدا در ظرفی مناسب تخممرغ، شیر، روغن و نمک را با هم مخلوط کرده، آرد را کمکم به مواد افزوده و با دست ورز میدهیم تا خمیری صاف و یکدست حاصل شود.
- خمیر را به ۱۵ قسمت تقسیم کرده و با وردنه کمی آنها را باز میکنیم (برای باز کردن خمیر با وردنه از آرد نشاسته استفاده میکنیم). هر پنج عدد خمیر را روی هم قرار داده و آنها را با وردنه به اندازه سینی فر باز میکنیم.
- خمیر را در سینی فر که قبلا چرب کردهایم قرار داده و روی آن گردو ریز خرد شده پاشیده، سپس لایه دوم خمیرها را پهن میکنیم و روی آن قرار داده و دوباره باقیمانده گردوها را روی خمیر دوم پاشیده و پس از آن لایه سوم خمیر را روی آن قرار میدهیم.
- خمیرها را با چاقو به صورت لوزی برش زده و بعد کره را آب کرده و بر روی باقلوا میریزیم.
- سینی باقلواها را در فر با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد تا زمانی که طلایی شوند قرار داده و وقتی که آماده شدند، شهد را که قبلا تهیه کرده و کمی سرد شده است، روی باقلواها میریزیم تا شهد کاملا به خورد آنها برود.
طرز تهیه شهد:
- برای این کار آب را به جوش می آوریم و شکر را داخل آن کاملا حل میکنیم و در انتها آب لیمو را داخل آن کاملا میچکانیم و اجازه میدهیم به غلظت مناسبی برسد و دقیقا حالت شیره مانند پیدا کند.
نکات:
- میتوانید از مغزهای دلخواه برای این باقلوا استفاده کنید.
- بهتر است برای ریختن شیره باقلوا سرد و شیره کمی داغ باشد.
- دقت داشته باشید شیره خیلی شل و خیلی سفت نباشد.
- مهمترین نکته باقلوای ترکی باز کردن خمیرش است که اول اگر مثلا 4 لایه خمیر لازم باشد شما برای هر لایه 10 ورق خمیر باز کنید که البته باید با نشاسته ذرت باز شود.
- بعد این 10 ورق را روی هم گذاشته با وردنه خیلی خیلی نازک می کنیم. بعد برای ورق دوم بازهم 10 لایه باز میشود و این امر دوباره تکرار میشود و بین لایه هایش گردو ریخته می شود.
*منبع: سایت سرآشپز پاپیون
گردآوری شده توسط: فست میتا