خواص بادمجان
این گیاه که به عربی باذنجان نامیده می شود گیاهی است یکساله و دارای ساقه نسبتاً ضخیم و پوشیده از کرک. ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتی متر می رسد. برگهای آن بیضی شکل با نوک باریک و گلهای آن بنفش رنگ است. میوه این گیاه دراز و باریک و یا گرد، به رنگ های بنفش، سیاه، زرد و سفید دیده می شود.
خواص دارویی:
از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشک است. بادمجان بر خلاف آنچه که عوام اعتقاد دارند که بی بو و خاصیت است دارای خواص زیادی است. مهمترین خاصیت آن کم کالری بودن آن است که غذای بسیار خوبی برای کسانی است که می خواهند وزن کم کنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد.
- بادمجان را حتما باید به حالت کاملا رسیده مصرف کرد زیرا خام آن طعم تلخ دارد و در آنهایی که آسم و برونشیت دارند باعث تحریک این بیماری ها می شود.
- بادمجان به علت دارا بودن آهن در رفع کم خونی داروی موثری است.
- بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت.
- دانه بادمجان ایجاد یبوست می کند.
- ریشه بادمجان و شاخه های خشک شده و برگ های آن اثر بند آورنده خون را داراست.
- بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن قارچ سمی است.
- خوردن بادمجان گرفتگی رگ ها را باز می کند و شخص را از خطر سکته قلبی محفوظ می دارد.
- بادمجان بر طرف کننده یبوست است.
- جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.
- بادمجان مقوی معده است.
- آب زرد رنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق می کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.
- اگر بادمجان را بسوزانید و خاکستر آن را با سرکه خمیر کنند و به زگیل بمالند زگیل کنده خواهد شد.
طرز استفاده:
بادمجان دارای آلکالوئیدی به نام سولانین می باشد که ممکن است در معده های ضعیف ایجاد آلرژی و مسمومیت کند. بنابراین برای طبخ بادمجان باید ابتدا این ماده را از بادمجان خارج کرد و بهترین طرز پخت این است که خانم های ایرانی درست می کنند، یعنی بادمجان را پوست می کنند و سپس ورقه ورقه میکنند و لابلای آن را نمک می پاشند تا آب زرد رنگ و محتوی سولانین خارج شود.
البته بهترین طریقه پخت بادمجان آب پز کردن و یا پختن در فر است زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معده های ضعیف مناسب نیست.
مضرات:
بادمجان با همه خواصی که گفته شد نباید مورد استفاده اشخاصی که بواسیر و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آن ها را تشدید می کند. این گونه اشخاص اگر می خواهند بادمجان بخورند بهتر است آن را با گوشت و روغن و یا سرکه بپزند و بخورند.